Dlaczego nie można przywrócić z migawki ustawień uprawnień udostępnianego folderu?
Aby uwzględnić możliwość zmiany identyfikatora konta użytkownika w czasie oraz zachować bezpieczeństwo informacji i stabilną komunikację pomiędzy folderami i uprawnieniami, migawki QNAP nie przechowują ani nie przywracają ustawień uprawnień w folderach udostępnianych.
W przypadku przywracania udostępnianego folderu z migawki, ustawienia jego uprawnień są następujące.
- W przypadku udostępnianych folderów usuniętych przed przywróceniem, uprawnienia są ustawiane tylko dla administratorów.
- W przypadku folderów udostępnianych przywróconych do poprzedniego stanu, zachowane zostają uprawnienia bieżącego stanu (nie są one przywracane do stanu poprzedniego w momencie wykonywania migawki).
Takie wdrażanie zapobiega sytuacjom, w których użytkownicy nagle tracą uprawnienia, które zostały im przyznane po wykonaniu migawki, lub użytkownicy, którzy nie należą już do grupy, otrzymują ponownie uprawnienia, których nie powinni już mieć.
Aby uzyskać dalszą pomoc, zapytaj innych użytkowników i ekspertów QNAP na forum społeczności. Przejdź do społeczności QNAP