Waarom kunnen de machtigingsinstellingen van een gedeelde map niet worden hersteld vanaf een snapshot?
Snapshots van QNAP bewaren of herstellen de machtigingsinstellingen van gedeelde mappen niet, om de mogelijkheid aan te pakken dat het account-ID van een gebruiker in de loop van de tijd verandert en om de informatiebeveiliging en een stabiele correspondentie tussen mappen en machtigingen te behouden
Wanneer een gedeelde map wordt hersteld vanaf een snapshot, worden de machtigingsinstellingen als volgt ingesteld.
- Voor gedeelde mappen die vóór het herstel zijn verwijderd, worden de machtigingen alleen ingesteld op beheerders.
- Voor gedeelde mappen die zijn hersteld naar een vorige staat, blijven de machtigingen van de huidige staat behouden (dus niet teruggezet naar die van de vorige staat toen de snapshot werd gemaakt).
Deze implementatie voorkomt situaties, zoals gebruikers die plotseling de machtigingen verliezen die ze hebben gekregen na de snapshot, of gebruikers die niet langer deel uitmaken van een groep en opnieuw machtigingen krijgen die ze niet langer zouden moeten hebben.
Voor verdere hulp kunt u andere gebruikers en QNAP-experts in de community vragen. Ga naar de QNAP Community