Miért nem tudom elérni a NAS-t egy 3 másodperces visszaállítás után?
Alkalmazható termékek
Minden QNAP NAS modell
Áttekintés
Ha megnyomja és 3 másodpercig lenyomva tartja a NAS hátulján található Reset gombot, az alaphelyzetbe állítást hajt végre. Ez visszaállítja a hálózati beállításokat és a "admin" fiók jelszavát az alapértelmezett értékekre. Nem törli a felhasználói adatokat.
Konkrétan, ez az alaphelyzetbe állítás két változást okoz, amelyek megakadályozhatják, hogy a szokásos módon hozzáférjen a NAS-hoz:
- A NAS automatikusan új IP-címet kap DHCP-n keresztül, így a korábbi IP-cím már nem működhet.
- A "admin" fiók jelszava visszaáll az alapértelmezett értékre.
Megoldás
- Indítsa el a Qfinder Pro programot egy számítógépen, hogy újra megkeresse a NAS-t, mivel annak most más IP-címe lehet.MegjegyzésQfinder Pro csak az ugyanazon helyi hálózaton lévő NAS eszközöket tudja észlelni, mint a számítógépe. Győződjön meg róla, hogy mind a számítógépe, mind a NAS ugyanarra a helyi hálózatra van csatlakoztatva (például ugyanarra az útválasztóra vagy kapcsolóra), mielőtt keresne.
- Amint a NAS megjelenik a Qfinder Pro-ban, jelentkezzen be a felhasználónévvel admin és az alapértelmezett jelszóval a Firmware verzióhoz:
- QTS/QuTS hero 5.2.0 vagy újabb: az eszköz Cloud Key
- QTS/QuTS hero 4.4.1–5.1.x: a NAS MAC címe
- QTS/QuTS hero 4.3.6 vagy korábbi: admin
- Ha a NAS-hoz úgy fér hozzá, hogy közvetlenül beírja az IP-címét a böngészőbe ahelyett, hogy a Qfinder Pro-t használná, győződjön meg róla, hogy a számítógép IP-címe ugyanabban az alhálózatban van, mint a NAS.
További olvasmány
Továbbra is segítségre van szüksége?
Tegye fel kérdését a QNAP közösségben. A QNAP munkatársai és tapasztalt felhasználók válaszolnak.