3 saniyelik bir sıfırlama yaptıktan sonra NAS'ıma neden erişemiyorum?
Geçerli Ürünler
Tüm QNAP NAS modelleri
Genel Bakış
NAS'ınızın arkasındaki Sıfırla düğmesine 3 saniye basılı tutmak temel bir sıfırlama gerçekleştirir. Bu, ağ ayarlarınızı ve "admin" hesabının şifresini varsayılan değerlerine sıfırlar. Kullanıcı verilerini silmez.
Özellikle, bu sıfırlama, NAS'a normalde erişmenizi engelleyebilecek iki değişikliğe neden olur:
- NAS, DHCP aracılığıyla otomatik olarak yeni bir IP adresi alır, bu nedenle önceki IP adresi artık çalışmayabilir.
- "admin" hesabının şifresi varsayılan değerine sıfırlanır.
Çözüm
- Bilgisayarınızda Qfinder Pro başlatarak NAS'ınızı tekrar arayın, çünkü artık farklı bir IP adresine sahip olabilir.NotQfinder Pro, yalnızca bilgisayarınızla aynı yerel ağdaki NAS cihazlarını algılayabilir. Aramadan önce hem bilgisayarınızın hem de NAS'ın aynı yerel ağa (örneğin, aynı yönlendirici veya anahtar) bağlı olduğundan emin olun.
- NAS, Qfinder Pro içinde göründüğünde, kullanıcı adı admin ve Üretici Yazılımı sürümünüz için varsayılan şifre ile giriş yapın:
- QTS/QuTS hero 5.2.0 veya üzeri: cihazınızın Cloud Key
- QTS/QuTS hero 4.4.1–5.1.x: NAS'ınızın MAC adresi
- QTS/QuTS hero 4.3.6 veya daha eski: admin
- NAS'a doğrudan IP adresini bir tarayıcıya yazarak erişiyorsanız, Qfinder Pro kullanmak yerine, bilgisayarınızın IP adresinin NAS ile aynı alt ağda olduğundan emin olun.
Daha Fazla Okuma
Hâlâ yardıma mı ihtiyacınız var?
Sorunuzu QNAP Topluluğu'nda paylaşın. QNAP personeli ve deneyimli kullanıcılar yanıtlayacaktır.