QNAP - Surveillance Station

Language

Surveillance Station 5.1 Introduction

Surveillance Station 5.1 Introduction

Ett professionellt videohanteringssystem

I takt med att kameror med hög megapixelupplösning och fisheyekameror blir alltmer populära vill många ha särskilda funktioner för sina kameror. Med sitt nästa generationens gränssnitt så maximerar Surveillance Station 5.1 användbarheten för högupplösningsbilder och fisheyeförvrängda bilder samt ökar hanteringseffektiviteten för övervakningssystem.

Overview

Local Display

En QNAP-NAS med Surveillance Stations Local Display-funktion kan utföra övervakning och uppspelning genom att en HDMI-skärm används för att få realtidsvideoövervakning i full-HD-upplösning (1920 x 1080). Du kan använda uppspelningsreglaget och dra knappen åt önskat håll för att snabbspola framåt i videouppspelningen eller spola tillbaka. QNAP:s QvPC-teknik utgör ett okomplicerat sätt att minska totalkostnaden i SOHO-nätverksmiljöer och nätverksmiljöer för små och medelstora företag.

Local Display

Realtidsvy

Med hjälp av Surveillance Station kan användaren enkelt övervaka och hantera flera IP-kameror i realtid direkt i webbläsaren och få förstahandsstatus för övervakade områden. Du kan direkt hantera dina PTZ- och fisheyekameror och flexibelt övervaka önskade områden i minsta detalj. Med de förvalda visningslägena och användardefinierade vyer kan du enkelt och flexibelt hantera ditt övervakningssystem.

Live View

QNAP:s teknik för korrigering av fisheyeförvrängningar för olika övervakningstillämpningar

QNAP:s Qdewarp är en generisk teknik för korrigering av fisheyeförvrängningar som fungerar utan att originalinspelningarna påverkas. Om din fisheyekamera finns med i vår kompatibilitetslista kan du i Qdewarp välja mellan många olika korrigeringslägen för olika övervakningstillämpningar på sidan för fjärrövervakning, och du är inte begränsad till korrigeringslägen som är leverantörsspecifika.

Se handledningen för mer information.

QNAP Dewarp Technology for Various Monitoring Applications

Virtuella kameror med bildbeskärning

Megapixelkameror har blivit det som normalt används för större inspelningsområden och högupplösningsbilder. Du kan definiera ett fokuserat område (t.ex. en utgång) som en virtuell kamera på sidan ”Surveillance Settings” (övervakningsinställningar). Upp till fyra virtuella kameror kan simuleras som kopplade till en fysisk kamera. Inga ytterligare kameralicenser krävs. Du kan visa fysiska kameror och virtuella kameror i samma vy.

Se handledningen för mer information.

Virtual Camera with Image Cropping

ROI (intresseområde) för 1O*R-vy

Kameror med hög upplösning (t.ex. 4K) täcker ett mycket större område än traditionella kameror. Stöd för ROI-läge erbjuds på fjärrövervakningssidan. Om du vill visa den ursprungliga bilden och flera regionala bilder från samma kamera i en vy kan du välja en fem- eller sjudelad vy för att definiera flera fokuserade områden på översiktsbilden. Inga ytterligare kameralicenser krävs.

Se handledningen för mer information.

See the Images of the Physical Camera and Multiple Focused Area in One View
Fisheye Dewarping Mode
  • Liknande som för funktionen med virtuella kameror kan du visa bilderna från den fysiska kameran och flera fokuserade områden från en vy även om bildkällan är från samma kamera.
  • För fisheyekameror, liknande som för läge 1O5R eller 1O7R för korrigeringsläge, kan du visa den ursprungliga bilden och flera korrigerade fisheyeförvrängda regionala bilder i en och samma vy.

Flexibel övervakning genom vyhantering

Fisheyekameror ger 360 graders bildvinkel med ett bildförhållande på 1:1. Olika megapixelkameror har stöd för olika upplösningar och bildförhållanden, t.ex. full-HD (16:9), QXGA (4:3) och AXIS korridorformat (9:16). Du kan välja och dra en fysisk kamera (fast kamera eller PTZ- eller fisheyekamera), eller till och med en virtuell kamera, till en ruta i rutnätet för din definierade layout på sidan ”Surveillance Settings” (övervakningsinställningar). Med hjälp av vyhanteringen kan du anpassa dina egna layouter och vyer för olika övervakningsändamål och övervakningsplatser utan att behöva begränsas av förvalda visningslägen. På fjärrövervakningssidan kan du sedan välja dina definierade vyer för att omedelbart övervaka fokuserade kameror och områden.

Se handledningen för mer information.

Customize Your View and Layout in Surveillance Settings
Choose the View Mode in the Left Tree’s View Tab
  • Du kan anpassa dina vyer och din layout på sidan ”Surveillance Settings” (övervakningsinställningar).
  • På övervakningssidan kan du välja vyläge under fliken ”View” (vy) i trädet till vänster.

Inspelning och uppspelning

Surveillance Station ger dig flexibla alternativ för att konfigurera inspelningsinställningar för IP-kameror (inklusive smart inspelning och dubbelinspelning). Funktionen för smart inspelning kan automatiskt ställa om till inspelning med en högre upplösning när ett larm utlöses. Därigenom minskas utgifterna avsevärt för hårddiskar. Funktionen för dubbelinspelning kan spela in både högupplösta och lågupplösta videoströmmar samtidigt. Du kan välja inspelningar att spela upp beroende på nätverksmiljön. För att öka effektiviteten är Surveillance Station försedd med ett intuitivt uppspelningsgränssnitt så att du lättare kan kontrollera uppspelningen och använda fler korrigeringslägen.

Live View

Dubbelinspelning

Om dina anslutningar alltid har låg bandbredd kan du aktivera funktionen för dubbelinspelning för att spara både högupplösta och lågupplösta videoströmmar. I vår kompatibilitetslista hittar du IP-kameror som är kompatibla med vår funktion för dubbelinspelning.

Dual Recording

QNAP:s teknik för korrigering av fisheyeförvrängningar för diagnos efter larmutlösning

QNAP:s Qdewarp är en generisk teknik för korrigering av fisheyeförvrängningar som fungerar utan att originalinspelningarna påverkas. Om din fisheyekamera finns med i vår kompatibilitetslista kan du i Qdewarp välja mellan många olika korrigeringslägen på sidan för fjärrövervakning för att ställa diagnos efter larmutlösning, och du är inte begränsad till korrigeringslägen som är leverantörsspecifika.

Se handledningen för mer information.

QNAP Dewarp Technology for Post-alarm Diagnosis

Genomsnittstidsindelad uppspelning för en dags inspelningar

Om du vill hitta larmhändelser från en kamera är genomsnittstidsindelad uppspelning det bästa sättet. Du kan designera en kanal för genomsnittstidsindelad uppspelning. Du kan välja mellan läge för visning av 4 kanaler eller för visning av 9 kanaler. Om du väljer läget för visning av 9 kanaler delar systemet in filmen i 9 segment och spelar upp varje segment i en kanal (för totalt 9 kanaler). Du kan se inspelningarna från olika tidpunkter för att snabbt hitta larmhändelser.

Average Time-Divided Playback for One Day Recording

Systemkonfiguration

Surveillance Station erbjuder en innovativ skrivbordsdesign som ger jämn arbetseffektivitet. Tack vare multifönsterdesignen kan du utföra multiuppgifter samtidigt, och administratörer kan enkelt växla mellan uppgifterna för att öka produktiviteten. Surveillance Station erbjuder också användarvänliga alternativ för att enkelt konfigurera ett övervakningssystem.

Live View

Exportera/importera kamerainställningar

Om du behöver sätta flera NAS-enheter i drift som har liknande kamerainställningar kan du spara tid på installationen och konfigurationen av kamerorna genom att exportera inställningar från NAS 1 och importera dem till andra NAS-enheter.

Export / Import Camera Settings

Kameraförhandsgranskning

För att justera inspelningsparametrarna på flera kameror skulle du normalt behöva göra om inställningarna för varje kamera. Du kan förhandsgranska upp till tre videoinställningar samtidigt innan du tillämpar dem.

Camera Preview

Stöd för vanliga webbläsare

Surveillance Station 5.1 stöder flera vanliga webbläsare. Du kan också få tillgång till realtidsövervakning och videouppspelning via hjälpprogram för Mac/Windows utan att behöva använda en webbläsare. Det är bara att uppgradera din QNAP-NAS till QTS 4.2 (eller en senare version) för att få en jämnare videoövervakningsupplevelse.

Support mainstream web browsers