QNAP Qsirch

Qsirch
Qsirch

En kraftfull sökmotor i din NAS

Visa hur det fungerar

Sök filer snabbt och enkelt med din QNAP-NAS

Om du någonsin blivit överväldigad av alla sökresultaten du får när du letar efter en fil rekommenderar vi att du testar Qsirch – QNAP:s unika, kraftfulla Google Search-liknande sökverktyg som hjälper dig att hitta det du behöver. Det är enkelt att använda och ger blixtsnabba resultat!

Helt ny design med fildistribution

Fildistributionsfunktionen gör det möjligt att visa sökresultat enligt filkategori eller något annat kriterium.

Helt ny design med fildistribution

Några få enkla steg från sökning till delning

Det tar bara några få enkla steg från nyckelordssökning till förhandsgranskning av innehåll och fildelning.

*Obs! Fildelning kräver QTS 4.2.1 (eller senare)
Några få enkla steg från sökning till delning

Sök medan du skriver

Det är enkelt - du väljer kategorier, anger nyckelord och så visas relevanta filer med en gång.

Sök medan du skriver
Sök medan du skriver

Sökoperatörer

Skapa komplexa sökparametrar för nyckelord med hjälp av den avancerade sökningen vilket ger mer exakta resultat.

Sökoperatörer

Omfattande sökning

Sök efter filer i mer än 6 000 filformat utifrån filnamn, metadata (titel, författare, EXIF, IPTC, XMP m.fl.) samt med över 30 sökvillkor (inklusive innehåll, datumändringar och sökväg).

Omfattande sökning

Avancerade filer och söktaggar

Använd ”Inkludera” och ”Exkludera” för att förfina sökresultaten. De valda sökvillkoren visas som taggar som gör det möjligt för användaren att göra snabba justeringar genom att avlägsna taggar.

Avancerade filer och söktaggar

Förhandsgranska med miniatyrbilder eller i listor

Förhandsgranska bilder, videor och PDF-filer som miniatyrbilder för att förenkla bläddring mellan objekt. Resultaten kan också granskas i en lista som innehåller mer detaljerade filupplysningar.

Förhandsgranska med miniatyrbilder eller i listor

Förhandsgranskning i webbläsare och dela filer

Med Google Docs och Office Online är det enkelt att snabbt förhandsgranska office-filer. Filer kan även delas direkt via e-post, sociala medier, länkdelning eller med andra NAS-användare.

Förhandsgranskning i webbläsare och dela filer

Smarta rekommendationer

Filer du kan vara intresserad av visas på sidan med förhandsgranskning av sökresultaten, baserat på givna nyckelord och villkor.

Smarta rekommendationer

Sök i e-post och kontakter

Med Qsirch kan du söka i i e-postmeddelande som har sparats av QmailAgent (.eml filformat) och i kontaktupplysningar i Qcontactz. QmailAgent kan sedan användas för att snabbt svara på, vidaresända eller skriva e-postmeddelanden.
Mer information: QmailAgent, Qcontactz

Sök i e-post och kontakter

Sökhistorik

Automatisk inlärning baserat på dina frågor för att ge snabbare sökresultat vid framtida sökningar.

Sökhistorik

Inställning av indexerad katalog

Kataloger kan uteslutas från indexering för att förbättra sökeffektiviteten. Indexeringsstatusen kan även ses som ett bakgrundsjobb.

Inställning av indexerad katalog

Qsirch Helper webbläsartillägg

Qsirch Helper är ett webbläsartillägg för Chrome™ och Filefox® som gör att du kan söka efter filer på din NAS med hjälp av Google Search.

Qsirch Helper webbläsartillägg

API för egna sökapplikationer

Qsirch API möjliggör användning av tredjepartsprogram och systemintegrering. Följ nedanstående länk i din webbläsare för att se API-dokumentationen. [http://ip:port/qsirch/static/api-docs/v1/index.html]

API för egna sökapplikationer

Fördelar

För företag

Hitta omedelbart de dokument och filer du behöver för att inkomma med förslag och göra ansökningar samt upprätta rapporter, avtal m.m. Åtnjut omedelbar ökning av din produktivitet och arbetseffektivitet.

För hemanvändning

Hitta snabbt filmer, låtar och foton genom att skriva in det du kommer ihåg om filen. Qsirch hjälper dig att hitta filen omedelbart så att du slipper vänta på dina nöjesupplevelser.

Sökning som utformats med sekretess i åtanke

Sökning baserad på behörighetsinställningar

Qsirch fungerar i enlighet med användarkonton och behörigheter för delade mappar för QTS-operativsystemet. Appen ger effektivt datasekretesskydd, och sökresultaten kommer bara att returnera auktoriserade filer för varje användare.

Bestäm vilka delade mappar som ska kunna sökas i

Administratörer kan lägga till och ta bort specifika delade mappar för Qsirch. Undanta delade mappar från indexering för att säkerställa datasäkerheten.

Hämta Qsirch nu
Hämta Qsirch nu

Firmware-krav: QTS 4.3 (eller senare).

Qsirch 3.0 finns att hämta från QTS App Center för alla x86-baserade och ARM-baserade NAS-modeller (utom TAS-serien). NAS-enheter som rekommenderas för Qsirch omfattar: TS-x51, TS-x53, TS-x53B, TS-x63, TS-x70, TS-x71, TS-x73, TS-x80, TS-x82 samt TS-EC-serien NAS med minst 2 GB RAM (minst 4GB rekommenderas för att uppnå optimal prestanda).

Mobilappar
Mobilappar

Den mobila Qsirch-appen stöder iOS 9 (eller högre) och Android 4.4 (eller högre). För att kunna dra full nytta av funktionerna i Qsirch rekommenderas användare att uppdatera sin QNAP NAS-enhet till QTS 4,2,2 (eller högre) och installera Qsirch från QTS App Center.