Virtualization Station 3

En inbyggd VM-hypervisor som gör att du kan vara värd för flera virtuella maskiner på din QNAP NAS

Låt oss komma igång

Vad är Virtualization Station?

Baserad på det populära projektet i öppen källkod - KVM (Kernel-based Virtual Machine) är QNAP:s Virtualization Station en komplett virtualiseringslösning för alla QNAP NAS med x86 hårdvara som innehåller virtualiseringstillägg (Intel VT eller AMD-V). Med branschledande kapacitet och överlägsen prestanda gör vi det möjligt att köra flera operativsystem på samma QNAP NAS under tiden som hantering och övervakning av all din distribution av virtuella maskiner görs centralt.

Virtualization Station erbjuder även enastående mångsidighet, från att direktansluta VM:er med HDMI och använda din NAS som en persondator till att ansluta till inbyggda virtuella nätverksswitchar, USB-enheter och även externa GPU:er*. Dessutom, med inbyggda dataskyddsfunktioner såsom Snapshot, blir VM skyddad mot felfunktioner och förhindrar dataförlust i virtualiserade miljöer.

*GPU-genomströmning kräver vissa QNAP NAS-modeller. Gå till www.qnap.com för mer information.
Snabba fakta • Enkel installation i App Center

  Börja köra Virtualization Station genom att helt enkelt installera den med ett musklick i QNAP App Center. QNAP:s App Center tillhandahåller ett brett utbud av appar som utökar funktionerna hos din NAS.


 • Olika operativsystem

  Virtualization Station har stöd för ett urval olika moderna operativsystem, från Microsoft Windows XP till Windows Server-utgåva, samt även populära UNIX-liknande system såsom Ubuntu, Red Hat, CentOS, FreeBSD och Sun Solaris.


 • Användarbaserad behörighet

  En inbyggd åtkomstkontrollista (ACL) som gör att du enkelt kan hantera åtkomst till specifika virtuella maskiner. Du kan tilldela behörigheter för antingen styrning eller endast visning för varje VM till valfri specifik användare.


 • Central hantering av VM

  Med Virtualization Station kan övervakning och hantering av alla virtuella maskiner som distribueras göras centralt och det kan även allokering av resurser såsom: RAM, CPU och lagringskapacitet.


 • Importera och exportera VM

  Du kan enkelt importera eller exportera virtuella maskiner med bara några få klick. Filtyper som stöds inkluderar formaten *.ova, *.vmx, *.ovf och *.qvm.


 • Säkerhetskopiera och återställa VM

  Säkerhetskopiering och återställning i Virtualization Station gör det möjligt att snabbt göra en katastrofåterställning för varje virtuell maskin. VM Snapshots kan även återställa din VM för att förhindra attacker från utpressningstrojaner och andra nödsituationer.
Funktioner

Få åtkomst till VM var som helst ifrån

Nu är det enklare än någonsin att få fjärråtkomst* till din virtuella maskin med Virtualization Station 3. En HTML5-kompatibel webbläsare såsom Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Safari är allt du behöver. Dessutom finns även VNC-anslutning tillgänglig för varje virtuell maskin.


*För fjärråtkomst krävs portvidarebefordran på din router. För webbläsaråtkomst krävs port 8088 (HTTP) eller 8089 (HTTPS). För VNC-åtkomst, vänligen lokalisera den tilldelade VNC-porten för varje VM i Virtualization Station.

Virtuell switch med olika nätverkslägen

Bryggat nätverkande

Att ansluta ett Ethernetgränssnitt* till en virtuell switch skapar ett bryggat nätverk. NAS och den virtuella switchen kan dela samma Ethernetgränssnitt och ha dataöverföring i hög hastighet via intern routing.

*Port trunking är tillgänglig i dessa lägen: Active Backup, IEEE 802.3ad, Balance-tlb.


Endast externt nätverkande

Specificera ett Ethernetgränssnitt för en virtuell switch för att aktivera dedikerad routing mellan virtuella switchar och externa nätverk.


Isolerat nätverkande

Att inte ansluta ett Ethernetgränssnitt till en virtuell switch skapar ett isolerat nätverk. Manuell inställning av IP krävs för varje VM för att aktivera kommunikation mellan olika VM:ar som är ansluta till samma virtuella switch.

USB- och GPU-genomströmning

Virtualization Station har stöd för virtuell genomströmning och låter dig ansluta ett stort utbud av externa USB*-kringutrustningar direkt till en eller flera virtuella maskiner. Dessutom har den stöd för GPU-genomströmning som gör att du kan tilldela ett externt PCIe -grafikkort** direkt till en virtuell maskin via GPU-genomströmning för att åstadkomma i stort sett ursprunglig kapacitet för en GPU, på en virtuell maskin med fullständigt stöd för OpenGL och DirectX.


*QNAP kan inte garantera stöd för universell USB. USB 3.0 är endast tillgänglig för Windows 8 och senare.
**Kompatibilitetslista för grafikkort

QvPC: Gör om din NAS till en persondator

Tack vare att QNAP:s HD Station, en teknik för lokal skärm som är tillgänglig på alla HDMI-klara QNAP NAS, används kan du nu använda NAS:en som en persondator.


Installera helt enkelt QVM-appen i HD station och anslut sedan en HDMI-skärm, ett USB-tangentbord och en mus till din NAS. VM:ar kan visas i HD Station med fullständig styrning som fungerar precis som en persondator.

Användningsfall

Virtualiserade serverapplikationer

Med Virtualization Station kan företag skapa virtuella maskiner på Turbo NAS och även köra serverapplikationer såsom Windows AD Server, Windows Exchange Server, ERP (Enterprise Resource Planning) eller CRM (Customer Relationship Management)-system; allt på en eller flera virtuella maskiner. Virtualization Station höjer effektiviteten fenomenalt och låter dig köra och hantera olika virtualiserade system, utan behov av ytterligare fysiska servrar. Dessutom har Virtualization Station inbyggda funktioner för dataåterställning som exempelvis Snapshot och säkerhetskopiering/återställning vilket skapar en sömlös VM-upplevelse.

Kostnadsfri 90 dagars utvärdering av Microsoft® Windows
virtuella maskiner

Microsoft® tillhandahåller olika kostnadsfria Windows virtuella maskiner som kan användas med QNAP:s Virtualization Station. När de väl installerats kan du snabbt implementera Windows-miljöer och göra om din QNAP NAS till en persondator.
Lär dig mer

*Microsoft® virtuella maskiner är avsedda för teständamål och upphör att fungera efter 90 dagar. Rekommendationen är att skapa ett snapshot när du först installerar den virtuella maskinen.Videosjälvstudie

En steg-för-steg guide till att använda QNAP Virtualization Station 3


Online-resurser

NAS-modeller som stöds