QNAP Systems, Inc. - netwerk opslag (NAS)

Language

Gloednieuwe beheerfunctie voor opslag en snapshots

Benadrukt het parallelle belang van opslagbeheer en de bescherming door snapshots

QNAP verkende het volledige spectrum van opslagbeheer en ontwikkelde de uitgebreide en gebruiksvriendelijke Storage & Snapshots Manager. De vernieuwde gebruikersinterface vereenvoudigt niet alleen het beheer van opslag, maar benadrukt ook gevisualiseerd beheer van snapshots met behulp van nuttige informatie. Dankzij Storage & Snapshots Manager hebt u uw systemen en momentopnamen veel eenvoudiger onder de knie.

Opslagoverzicht

Bekijk snel en in één oogopslag de status van alle volumes en opslagpools. Vanaf nu kunt u gemakkelijk het type van elk volume en elke LUN vaststellen.

Overzicht van snapshots

Beheer uw snapshots met de meest professionele en gedetailleerde interface. Alle versies van de snapshots en het tijdstip van uw laatste snapshot worden nauwkeurig geregistreerd.

Opslagoverzicht
Overzicht van snapshots

Nieuwe, gebruiksvriendelijkere interface

Storage & Snapshots Manager biedt allesomvattend beheer van opslag en momentopnamen en is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook nog eens veel uitgebreider.

 • Algemene instellingen

  Configureer algemene instellingen voor opslag, schijven en snapshots om optimale RAID-prestaties en -status te garanderen. Pas instellingen aan voor alle snapshots op de NAS.
 • Schijven/VJBOD

  Stel van elke schijf het type en de status vast en test de achtereenvolgende leessnelheid en IOPS-leesprestaties.
 • Opslag/Snapshots

  Beoordeel opslagpools en het bijbehorende volume/de LUN, inclusief de status, het type, de snapshot, het gebruikspercentage en meer.
 • Cacheversnelling

  Beheer SSD-caching en configureer SSD-caching flexibel voor volumes of LUN's.
 • Reservekopieën van snapshots

  Bekijk de taken voor reservekopieën van snapshots voor een volume/LUN, inclusief doellocatie, schema, tijdstip van laatste voltooiing/volgende begin en informatie over de voortgang.
 • Snapshot kluis

  Sla snapshots van andere NAS-systemen centraal op.
Algemene instellingen
Schijven/VJBOD
Opslag/Snapshots
Cacheversnelling
Reservekopieën van snapshots
Snapshot kluis

Het juiste volume of de juiste LUN kiezen

QTS ondersteunt verschillende soorten volumes en LUN's om te voldoen aan verschillende toepassingsbehoeften.

 • Statisch volume Statisch volume

  Statische volumes worden rechtstreeks in een RAID-groep gemaakt. Ze bieden de beste prestaties voor willekeurige toegang tot bestanden (tot 20% sneller dan andere schijfvolumes). Deze optie is geschikt om hoogwaardige opslagruimten te maken voor het delen van bestanden of voor onlinesamenwerking.

 • Thick volume Thick volume

  Thick volumes worden gemaakt op basis van vooraf toegewezen ruimte in de opslagpool. De capaciteit is gereserveerd en kan worden uitgebreid. Deze optie is geschikt voor algemeen gebruik.

 • Thin volume Thin volume

  Thin volumes kunnen meer ruimte hebben dan de bruikbare opslagcapaciteit en nemen alleen fysieke ruimte van de opslagpool in als gegevens naar het volume worden geschreven. Thin provisioning zorgt voor maximale benutting van de opslagruimte en is handig voor dynamische opslagruimten en beperkte opslagruimte die door meerdere gebruikers wordt gedeeld.

 • iSCSI-LUN's op basis van blokken iSCSI-LUN's op basis van blokken

  iSCSI-LUN's op basis van blokken wijzen direct ruimte op blokniveau toe. Hierdoor neemt niet alleen de efficiëntie toe, maar wordt er ook systeemeigen ondersteuning geboden voor virtualisatietoepassingen (zoals thin provisioning en terugvordering van opslagruimte via VAAI, en Microsoft® ODX), waardoor LUN's op basis van blokken ideaal zijn als iSCSI-opslagoplossing.

Opmerking: Thin volumes vereisen nauwlettende aandacht voor de benutting van de opslagruimte om stilstand als gevolg van te weinig opslagruimte te voorkomen. Ruimte van thin volumes biedt maximale potentiële capaciteit. Mogelijk kunnen andere volumes de fysieke ruimte benutten. Het is niet mogelijk om een snapshot terug te zetten als de bruikbare ruimte onvoldoende is om snapshots te herstellen.

Verminder de dreiging van ransomware dankzij snapshots op blokbasis

Snapshots zijn onmisbaar om NAS-gegevens te beschermen en bieden een betrouwbare methode om gegevens te beschermen tegen de toenemende dreiging van ransomware. De ondersteuning van QNAP voor snapshots werkt op basis van blokken en heeft een technologie die tijdens het schrijven gegevens kopieert om de bestandsrevisies van reservekopieën aan te geven. Revisies worden afzonderlijk in het bestandssysteem opgeslagen. Dit is handig om het gebruik van opslagruimte te verminderen en versnelt het proces voor het maken en herstellen van snapshots ten opzichte van snapshots op basis van bestanden. Dit is dan ook een geweldig hulpmiddel om aan zakelijke eisen voor realisatie van herstelpuntdoelen ('Recovery Point Objectives', RPO) en hersteltijddoelen ('Recovery Time Objectives', RTO) te voldoen.

» Meer informatie:QNAP snapshots

Verminder de dreiging van ransomware dankzij snapshots op blokbasis

Realiseer hogere kostenefficiëntie dankzij een NAS-systeem van QNAP op basis van ARM met ondersteuning voor snapshots

Vanaf QTS 4.3.4 ondersteunen bepaalde QNAP-modellen op basis van ARM ook snapshots, zodat gebruikers beschikken over een oplossing om reservekopieën van belangrijke gegevens te maken en herstellen. Gebruikers van een QNAP NAS kunnen hun gegevens nu beschermen zonder compromissen te sluiten – of ze nu een hoogwaardig NAS-systeem, een NAS voor het MKB of een NAS voor beginners gebruiken.

» Meer informatie:Snapshots voor ARM NAS

Hoogwaardige QNAP snapshots

Toepassing voor snapshots Concurrenten die Btrfs gebruiken
(merk S, merk N)
Andere concurrenten
(merk W, merk B)
iSCSI-LUN op basis van blokken (thick provisioning en thin provisioning)
iSCSI-LUN op basis van bestanden (thin provisioning) Beschermd door een snapshot van het volume; het proces wordt in enkele seconden uitgevoerd.
iSCSI-LUN op basis van bestanden (thick provisioning)
Volume (meerdere mappen)
Gedeelde map Met gedeelde map snapshots
Beschikbaarheid Alle modellen op basis van x86 (Intel/AMD)
*Modellen op basis van ARM
Alleen beschikbaar op geselecteerde modellen

*NB:

1. Opmerking: Het maximale aantal snapshots is afhankelijk van het NAS model en hoeveel geheugen in de NAS is geïnstalleerd.

2. Voor het gebruik van snapshots is minimaal 1 GB RAM vereist.)

3. De volgende series/modellen ondersteunen snapshots niet: HS-x10, HS-x51, TAS-x68, TS-x69/U, TS-x59/U, TS-x39/U, TS-x31/U, TS-x28, TS-x21, TS-x20, TS-x19/U, TS-x12, TS-x10/U, TS-x09/U, TS-x01, TS-x00.

Door inhoud van snapshots bladeren in File Station

Naast Storage & Snapshots Manager kunt u ook File Station gebruiken om door alle versies van snapshots te bladeren en verschillende inhoud te herkennen aan de hand van de map voor snapshots in File Station.

Snapshots lokaal of op afstand herstellen

 • Snapshots herstellen en klonen

  Snapshots herstellen en klonen

  Zet het hele volume/de hele LUN in seconden terug of kloon een volume-/LUN-snapshot als een volume of iSCSI-LUN op een NAS. Het is ook eenvoudig om bepaalde bestanden en mappen te herstellen.

 • Meerdere bestemmingen

  Meerdere bestemmingen

  Inhoud van snapshots kan snel op de lokale NAS worden hersteld of per map/bestand worden teruggezet op een lokale/externe NAS of opslagomgeving in de cloud.

 • Terugzetten op de client

  Terugzetten op de client

  Gebruikers kunnen via SMB/CIFS/AFP snel de map met recente snapshots in elke gedeelde map bekijken om gegevens uit snapshots te kopiëren en herstellen.

 • Herstellen op afstand

  Herstellen op afstand

  Reservekopieën en herstel op afstand maken dubbele bescherming voor minimale downtime mogelijk. U kunt reservekopieën van snapshots direct op een externe NAS terugzetten om de continuïteit te garanderen als de lokale NAS niet werkt.

Minimaliseer de hersteltijd voor afzonderlijke mappen

QNAP biedt de gedeelde map voor momentopnamen met slechts één gedeelde map op één volume, waardoor de hersteltijd voor afzonderlijke mappen tot een paar seconden wordt teruggebracht.

Tijd voor het terugzetten van snapshots
Met gedeelde map voor snapshots
Snel
Zonder gedeelde map voor snapshots
Langzaam
Time

Maximaliseer de investering in opslag met Global SSD-cachetechnologie

SSD-caching helpt om IOPS-prestaties te versnellen. De technologie van QNAP voor algemene SSD-cacheversnelling kan één SSD-volume/RAID delen met alle volumes/iSCSI-LUN's voor alleen-lezen- of lezen/schrijven-cache. Er zijn geen onderbrekingen van de service als relevante instellingen worden geconfigureerd en u kunt de behoeften voor efficiëntie en capaciteit flexibel in balans brengen.

» Meer informatie:SSD-cache

De technologie van QNAP voor algemene SSD-cacheversnelling is vooral geschikt voor zakelijk gebruik.

Concurrenten
Benutting van SSD-cache Algemene SSD-cache voor alle volumes/LUN's Eén SSD-volume of RAID voor één volume/LUN
Cache inschakelen/uitschakelen Service actief Service onderbroken
Herstel van SSD na hot plug
(alleen-lezencache)
Service actief Service onderbroken
Herstel van SSD na hot plug
(lezen/schrijven-cache)
Service actief Service onderbroken

Instelbare flexibiliteit

Prioriteit voor hernieuwde synchronisatie van RAID (opnieuw samenstellen, migratie, scrub, synchroniseren)

QTS 4.3.4 past de snelheid voor het opnieuw samenstellen aan de werkbelasting van de schijven aan. U kunt zelfs de instellingen 'Service prioriteit', 'Balans' en 'Eerst opnieuw synchroniseren' gebruiken om prioriteit aan de systeemprestaties en opbouwsnelheid te geven voor uiteenlopende scenario's.

 • Als u 'Service prioriteit (lage snelheid)' en 'Balans (gemiddelde snelheid)' selecteert, zal het systeem de snelheid voor het opnieuw samenstellen, migreren, scrubben en synchroniseren van de RAID beperken om optimale serviceprestaties en kwaliteit te waarborgen.
 • Als u 'Eerst opnieuw synchroniseren (hoge snelheid)' kiest, zal het systeem automatisch de operationele prestaties optimaliseren op basis van de snelheid van de schijven, zodat u kritieke RAID-bewerkingen sneller kunt uitvoeren om het risico op gegevensverlies als gevolg van storingen in de schijf tijdens het opnieuw opbouwen van een RAID te voorkomen.
Prioriteit voor hernieuwde synchronisatie van RAID (opnieuw samenstellen, migratie, scrub, synchroniseren)
Harde schijven veilig wissen

De geavanceerde functie voor veilig wissen biedt een hogere norm ten aanzien van gegevensbeveiliging voor harde schijven. U kunt overeenkomstig de NIST-aanbevelingen instellen om schijven met een vaste byte in één gang of met willekeurige bytes, meerdere gangen en snelle ATA-optie voor veilig wissen over te schrijven. Het veilig wissen van harde schijven overeenkomstig internationale normen biedt absolute gemoedsrust in de wetenschap dat er geen vertrouwelijke gegevens kunnen worden teruggevonden op een schijf die is doorverkocht, geretourneerd of vernietigd.

Harde schijven veilig wissen
Automatische detectie van RAID-volgorde

Het mechanisme voor automatische detectie van de RAID-volgorde helpt om de volgorde van schijven te waarborgen als schijven naar een nieuwe NAS worden gemigreerd. Zelfs als de schijven niet in dezelfde volgorde worden aangesloten (terwijl het systeem is uitgeschakeld), garandeert de automatische detectie van de RAID-volgorde dat de gegevens die op de RAID zijn opgeslagen op de nieuwe NAS kunnen worden gebruikt. Daardoor wordt het veel eenvoudiger om gegevens tussen NAS-systemen te verplaatsen!

Automatische detectie van RAID-volgorde

RAID 50/60 brengt balans in de capaciteit, bescherming en prestaties

RAID 50/60 helpt om balans te brengen tussen capaciteit, bescherming en prestaties van NAS-systemen met een hoge capaciteit en volledige HDD- of SSD-configuraties. Voor bedrijven die een NAS met meer dan 10 schijven gebruiken, biedt RAID 50/60 niet alleen meer gegevensbescherming dan een enkele RAID 5/6, maar maximaliseert het tevens de bruikbare opslagruimte ten opzichte van RAID 10. Naast gegevensopslag, en met een duidelijke verbetering van willekeurige schrijf-prestaties bij het gebruik van SSD RAID, vormt RAID 50/60 tevens een uitstekende keuze voor professioneel streamen van video en database-gebruik.

Uitgebreide RAID-typen, aangeboden door QNAP

RAID-type RAID 5 RAID 6 RAID 10 RAID 50 RAID 60
Aantal schijven Minimaal 3 Minimaal 4 Minimaal 4 Minimaal 6 Minimaal 8
Aantal getolereerde schijffouten 1 2 1 in elke sub-array 1 in elke sub-array 2 in elke sub-array
Schrijfprestaties
Capaciteit
Ideaal gebruik Algemene toepassingen Algemene toepassingen VDI-hosting en -database Zeer regelmatige reservekopieën VDI met hoge capaciteit of mediabewerking

NB:

1. De daadwerkelijke fouttolerantie van RAID 50/60 is afhankelijk van het aantal RAID-groepen.

2. RAID 50/60 wordt zeer aanbevolen voor NAS-modellen met meer dan 10 schijven.

Upgrade op elk gewenst moment naar het intelligente Qtier™ 2.0

Opslaglagen wanneer u dat wilt

Configureer Qtier op elk gewenst moment zonder dat u de functie hoeft te activeren wanneer u een opslagpool maakt. U kunt flexibel SSD's of een QM2 PCIe-kaart installeren of uitbreidingseenheden aan de NAS toevoegen wanneer u maar wilt. Gebruik vervolgens Storage Manager om een nieuwe opslaglaag aan de bestaande opslagpool toe te voegen en activeer daarna Qtier.

*Opmerking: De bewerkingen van de opslagpool stoppen tijdelijk tijdens het configureren van Qtier. Qtier kan niet ongedaan worden gemaakt.

Toewijzingsprioriteit

Configureer handmatig de opslaglaag waarin de nieuwe gegevens van een map moeten worden geplaatst. Dit biedt aanpasbare flexibiliteit voor het indelen van gelaagde opslag die geschikt is voor systeem- en toepassingseisen en maakt het mogelijk om SSD's maximaal te benutten voor veeleisende IOPS-taken.

Betere prestaties dankzij Qtier met bewustzijn van IO

Gelaagde SSD-opslag heeft een cache-achtige gereserveerde ruimte die I/O-pieken in realtime kan verwerken. Dit garandeert prestaties doordat het onvermogen om IOPS-intensieve toepassingen te versnellen als de SSD-laag onvoldoende schijfruimte bevat.

*Opmerking: Qtier wordt alleen ondersteund door NAS-modellen op basis van x86.

Totaaloplossing voor het beheren van digitale bestanden

Maak uw processen vloeiender – van opslag, digitalisering en zoeken tot archivering

QNAP vormt een allesomvattend datacentrum en integreert uitgebreide apps – van gegevensopslag, beheer en synchronisatie tot reservekopieën en archivering – om processen voor bestandsbeheer beter te maken. QNAP is de slimste NAS-oplossing om al uw bestanden professioneel te beheren.

Open bestanden rechtstreeks op mobiele apparaten dankzij File Station

File Station ondersteunt het koppelen aan een externe NAS volledig en integreert clouddiensten. Vanaf nu kunt u inhoud uit snapshots* en een breder scala aan externe apparaten bekijken.

* Raadpleeg 'Door inhoud van snapshots bladeren in File Station'.

Alle bestanden in een oogopslag

Naast het lezen van bestanden op lokale NAS- en USB-apparaten ondersteunt File Station nu het openen van bestanden op een breed scala aan externe apparaten, zoals mobiele telefoons, fysieke schijven en meer. U kunt gemakkelijk op één centrale locatie door bestanden uit meerdere bronnen bladeren en deze beheren en centraliseren op de QNAP-NAS.

» Verkennen:QNAP-NAS is klaar voor exFAT

Alle bestanden in een oogopslag

Directe toegang tot bestanden op mobiele apparaten

Directe toegang via File Station

Sluit gewoon uw mobiele telefoon met een USB-kabel aan op uw NAS om uw mobiele gegevens op te slaan, te beheren en te delen in File Station.

Kopiëren met één klik via Hybrid Backup Sync

Druk in Hybrid Backup Sync op de knop 'USB kopiëren met één klik' op uw QNAP-NAS om een reservekopie van alle bestanden op uw mobiele telefoon op de NAS te maken.

Directe toegang tot bestanden op mobiele apparaten

Koppelen op afstand en clouddiensten

Een externe NAS koppelen

Koppel gedeelde mappen van een externe NAS rechtstreeks aan een lokale NAS via CIFS/SMB, FTP of WebDAV voor eenvoudiger toegang tot en beheer van bestanden.

Integratie met clouddiensten

Blader rechtstreeks door bestanden en draag bestanden over tussen uw NAS en openbare clouddiensten, waaronder Dropbox®, Microsoft® OneDrive®, Microsoft® OneDrive® voor Bedrijven, Google Drive™, Amazon® Drive, Yandex® Disk, Box® en HiDrive®.

Vermenigvuldig uw productiviteit

QNAP-NAS biedt meer dan bestandsopslag alleen en bevat de geest van kennisbeheer. Zo voorziet u in al uw behoeften voor bestanden – van het beheren tot delen, zoeken en archiveren. Uw bestanden zijn niet alleen goed beschermd, maar u verhoogt ook nog eens de waarde van bestanden

Digitalisering van bestanden

OCR Converter leest tekst van afbeeldingen uit en helpt om bestanden te ordenen, bewerken en doorzoeken. » Meer informatie

Synchronisatie op verschillende apparaten

Qsync vereenvoudigt het synchroniseren van bestanden tussen uw NAS en meerdere apparaten en ondersteunt de synchronisatie van groepen voor optimaal teamwork.» Meer informatie

Volledige tekst doorzoeken

Qsirch ondersteunt het zoeken naar trefwoorden om afbeeldingen, muziek, video's, documenten en e-mails te vinden. Daardoor vindt u bestanden gemakkelijker dan ooit.» Meer informatie

Slim archiveren

Qfiling automatiseert het ordenen van bestanden. Bestanden worden automatisch in mappen gearchiveerd op basis van uw instellingen.» Meer informatie

Doe meer met een grafische kaart

Geef QTS en virtualisatie de sporen door de rekenkracht te versnellen op basis van een GPU

QNAP-NAS integreert de mogelijkheden van een grafische PCIe-kaart in QTS. Dankzij het vermogen van moderne grafische kaarten kunnen de beeldverwerking in QTS en de prestaties van virtuele machines enorm worden verbeterd.

Optimaliseer grafische berekeningen

U kunt de bronnen van een grafische kaart aan de volgende toepassingen toewijzen:
QTS-beeldverwerking

Grafische kaarten verbeteren de efficiëntie van beeldverwerking door QTS en verminderen de wachttijd aanzienlijk. Door een grafische kaart te gebruiken, kan de verwerkingstijd van HD-video's met 10 tot 33% worden verkort (de prestaties verschillen per NAS-model).

HD-station/Linux-station

NAS-modellen die geen systeemeigen video-uitgang hebben, kunnen de HDMI-uitgang van grafische kaarten gebruiken om HD Station of Linux Station weer te geven.

Opmerking: Linux Station 1.5 is vereist. (Functie komt spoedig)
Virtualization Station

De GPU-doorvoer versterkt de mogelijkheden van virtuele machines en biedt vloeiender prestaties.

NB:

 • 1. Controleer of uw NAS een toereikende voeding heeft om de grafische kaart te ondersteunen voordat u uw grafische kaart koopt en probeert te installeren. Let ook op de fysieke afmetingen van de grafische kaart en of uw NAS voldoende ruimte heeft om deze te installeren.
 • 2. Als Virtualization Station grafische kaarten gebruikt, zal de NAS de versnelling van de hardwaretranscodering voor QTS tijdelijk stoppen (en vice versa).
 • 3. GPU-ondersteuning voor de QTS is alleen van toepassing op grafische kaarten van NVIDIA. GPU-doorvoer voor VM wordt ondersteund door grafische kaarten van AMD en NVIDIA.
 • 4. Raadpleeg het Compatibiliteitsoverzicht voor informatie over ondersteunde NAS-systemen en grafische kaarten.
QTS-beeldverwerking

Officiële versie van Hybrid Backup Sync

Maak reservekopieën en vind bestanden op meerdere locaties

Hybrid Backup Sync biedt een betrouwbare en flexibele oplossing voor het maken en herstellen van reservekopieën voor noodsituaties, zodat bedrijven en organisaties efficiënt routinematig reservekopieën kunnen maken en tegelijkertijd de totale beheerkosten minimaliseren. Hybrid Backup Sync helpt u in geval van nood om snel gegevens te herstellen om potentiële verliezen te minimaliseren.

Reservekopie van meerdere locaties, direct herstel, flexibele synchronisatie

 • Reservekopie maken
 • Herstellen
 • Synchroniseren
 • Maak eenvoudig een reservekopie van een QNAP-NAS op verschillende externe NAS-systemen van QNAP, naar cloudopslag en naar externe apparaten via 'USB kopiëren met één klik'.
 • Als er een systeemstoring optreedt, kunt u belangrijke gegevens en bestanden van een lokale NAS, externe QNAP-NAS, externe apparaten of cloudopslag herstellen.
 • Al uw NAS-bestanden kunnen in één richting worden gesynchroniseerd met een lokale NAS, externe apparaten, cloudopslag of externe server met RTRR, rsync, FTP, CIFS/SMB. Synchronisatie in twee richtingen kan worden gebruikt voor bestanden tussen uw NAS en een externe NAS of cloudopslag.
Meer informatie » Hybrid Backup Sync

De prestaties van QTS verbeteren met Qboost

Zorg dat QTS altijd optimaal presteert

Qboost is een wendbaar hulpprogramma voor NAS-optimalisatie dat helpt bij het versnellen van toepassingen, opschonen van systeembronnen en plannen van toepassingen.

 • Optimaliseren

  Als het geheugen van uw NAS bijna vol is, kan Qboost deze met één klik optimaliseren om geheugenbronnen vrij te maken en de efficiëntie van bewerkingen te vergroten.

 • Wissen

  Tijdelijke en overtollige bestanden gebruiken uw systeembronnen. Qboost kan onnodige bestanden wissen om meer opslagruimte vrij te maken.

 • Toepassingen plannen

  Qboost ondersteunt het beheer van toewijzingen om te voorkomen dat te veel toepassingen tegelijkertijd vertragingen in het systeem veroorzaken.

Meer plezier van multimedia

Dompel uw zintuigen onder in panoramaweergaven van 360 graden en multimedia met meerdere zones.

QNAP betreedt de wereld van augmented reality (AR) met een toepassing voor 360-gradenpanorama's, zodat u zich midden in een scenario waant. De nieuwe Cinema28 maakt van de QNAP-NAS een hub voor multimedia met meerdere zones en stelt u in staat om uw media te streamen naar elk multimedia-apparaat dat met de NAS is verbonden.

Bekijk 360-gradenfoto's en -video's

Nu 360-gradenfoto's en -video's steeds gewoner worden, voegt QNAP ondersteuning toe voor augmented reality-toepassingen (AR) in 360 graden. Zolang de metagegevens van de video of de EXIF-gegevens van de foto 360-gradengegevens ('Projection Type = equirectangular') bevatten, zullen ze automatisch als 360-gradenbestanden worden weergegeven. Bestanden zonder 360-gradengegevens kunnen in 360-gradenbestanden worden omgezet door op de knop voor 360 graden in File Station, Photo Station of Video Station te drukken. Ook mobiele toepassingen zoals Qfile, Qphoto en Qvideo ondersteunen de weergave van indeling in 360 graden.

Streamen naar VLC player

VLC media player is een van de meest veelzijdige mediaspelers en kan een breed scala aan indelingen van muziek- en videobestanden afspelen en streamen. Door QVHelper van QNAP op hun computers te installeren, kunnen gebruikers mediabestanden vanaf een QNAP-NAS naar de VLC player (met Video Station, Photo Station of File Station) streamen, zodat ze nog meer keuze uit multimedia hebben.Meer informatie » QVHelper

Opmerking: Video Station 5.1.3, Photo Station 5.6 is vereist.

Meer plezier van multimedia in elke hoek

Cinema28 maakt van QNAP-NAS een multimediahub, waarmee u al uw foto's, muziek en video's in één interface kunt beheren. Deze mediabestanden kunnen vervolgens naar elk verbonden apparaat worden gestreamed via uiteenlopende protocollen: analoog geluid (alleen audio), HDMI, USB-luidspreker die met de NAS is verbonden (alleen audio), Bluetooth®-apparaten (alleen audio), DLNA®, Apple TV® en Chromecast™. Cinema28 maakt genieten van amusement mogelijk in elke hoek van uw woning – van de woonkamer tot de slaapkamer.

NB:

 • 1. HDMI- en audio-uitgangen verschillen per NAS-model.
 • 2. Cinema28 is vanaf het vierde kwartaal van 2017 beschikbaar.

IoT in een particuliere cloud

Verken de mogelijkheden van IoT met uw QNAP-NAS

QNAP combineert de voordelen van opslag en een particuliere cloud, zodat u de mogelijkheden van uiteenlopende soorten IoT-innovaties kunt verkennen. Er zijn diverse toepassingen beschikbaar die krachtige en intelligente diensten voor netwerkautomatisering integreren en u helpen om een slimmere levensstijl aan te nemen.

Pas de functies van uw afstandsbediening aan

Met QButton kunt u de acties van knoppen op uw QNAP-afstandsbediening (RM-IR004) aanpassen. Knoppen kunnen zo worden ingesteld dat ze een geselecteerde muziekafspeellijst afspelen, een bewakingskanaal weergeven of de NAS opnieuw starten of uitschakelen, en bieden meer gemak voor alledaags gebruik.

» Meer informatie

Ontwikkel uw eigen IoT-toepassingen

QIoT Suite Lite biedt verschillende praktische modellen waarmee ontwikkelaars gemakkelijk toepassingen kunnen gebruiken en implementeren. Combineer de opslagcapaciteit met hoog potentieel en de beveiliging van QNAP-NAS om in slechts 3 stappen uw eigen IoT op een particuliere cloud te maken.

» Meer informatie

Maak regels voor uw QNAP-NAS op uw eigen manier

IFTTT Agent gebruikt de populaire automatiseringsdienst IFTTT ('If This Then That') voor het internet, zodat u uw QNAP-NAS probleemloos met mobiele apparaten of apps kunt verbinden om dagelijkse taken op de QNAP-NAS te automatiseren. Daardoor krijgt u de mogelijkheid om bijna eindeloze door gebruikers gedefinieerde regels en taken te maken en uw productiviteit te verbeteren.

» Meer informatie