[Důležité bezpečnostní upozornění] Byly zjištěny falešné webové stránky Qfinder Pro. Zjistěte více >

Tento obsah je přeložen strojově. Informace najdete na stránce Odmítnutí odpovědnosti za strojový překlad.
Přepnout do angličtiny

How to restore shared folders after resetting a QNAP NAS to default settings?
Jak obnovit sdílené složky po resetování QNAP NAS na výchozí nastavení?


Datum poslední úpravy: 2026-09-04

Platné produkty

  • QTS 4.3.6 and later
  • QuTS Hero

Scénář

Při resetování QNAP NAS na výchozí nastavení mohou být vaše sdílené složky smazány v závislosti na typu provedeného resetu. Existují čtyři možnosti resetování zařízení NAS:

MožnostMetodaNastavení systémuSdílené složkyUživatelská dataUživatelé a skupiny uživatelů
Základní reset systémuStiskněte a podržte tlačítko resetování zařízení po dobu 3 sekund.Částečně obnovenoNebylo smazánoNebylo smazánoNebylo smazáno
Pokročilý reset systémuDvě metody:
  1. Přejděte na Ovládací panely > Systém > Zálohování / obnovení > Obnovit na tovární nastavení a klikněte na Resetovat nastavení.
  2. Stiskněte a podržte tlačítko resetování zařízení po dobu 10 sekund.

Plně obnovenoSmazánoNebylo smazánoSmazáno
Obnovit tovární nastavení a naformátovat všechny svazkyPřejděte na Ovládací panely > Systém > Zálohování / obnovení > Obnovit na tovární nastavení a klikněte  Obnovit tovární nastavení a naformátovat všechny svazky.Plně obnovenoNastavení smazánaOdstraněnoOdstraněno
Znovu inicializujte NASPřejděte na Ovládací panely > Systém > Zálohování / obnovení > Obnovit tovární nastavení a klikněte na Znovu inicializovat NAS.Plně obnovenoOdstraněnoOdstraněnoOdstraněno

Pokročilý reset systému odstraní všechny sdílené složky, včetně výchozích sdílených složek, ale neodstraní uživatelské soubory nebo složky. Uživatelské soubory a složky ve výchozích sdílených složkách však budou nedostupné. Aby bylo možné obnovit přístup k uživatelským souborům a složkám ve výchozí sdílené složce, která byla odstraněna, musí být výchozí sdílená složka obnovena. 

Tento návod vysvětluje, jak obnovit výchozí a nevýchozí sdílené složky po pokročilém resetu systému. 


Obnova sdílených složek

Výchozí sdílená složka
  1. Přihlaste se do QTS jako správce.
  2. Přejděte na Ovládací panely > Oprávnění > Sdílené složky > Sdílená složka.
  3. Přejděte na Ostatní a klikněte na Obnovit výchozí sdílené složky.
  4. Restartujte zařízení NAS.
  5. Všechny soubory a složky, které byly dříve ve výchozích sdílených složkách, jsou nyní přístupné.
Nevýchozí sdílená složka
  1. Přihlaste se do QTS jako správce.
  2. Přejděte na Ovládací panely > Oprávnění > Sdílené složky > Sdílená složka.
  3. Přejděte na Vytvořit a klikněte na Sdílená složka.

  4. Zadejte stejné nastavení jako u předchozí sdílené složky.
  5. Klikněte na Vytvořit. 

Další čtení

Jak znovu vytvořit/obnovit šifrovanou složku

Byl tento článek užitečný?

48% lidí si myslí, že to pomáhá.
Děkujeme vám za vaši zpětnou vazbu.

Pro další pomoc se zeptejte ostatních uživatelů a odborníků QNAP v komunitě. Přejít do komunity QNAP

Sdělte nám prosím, jak lze tento článek vylepšit:

Pokud chcete poskytnout další zpětnou vazbu, uveďte ji níže.

Zvolte specifikaci

      Zobrazit více Zobrazit méně
      Tato stránka v jiných zemích / oblastech:
      Napište nám! Napište nám!
      back to top