Linux Station - QNAP

Language

QNAP Linux Station Introduktion

Linux Station

Omfattande tjänst från Linux-plattform med öppen källkod

QNAP erbjuder utmärkt maskinvarudesign och innovativa QTS-Linux-dubbelsystemprogram, vilket ger säker och tillförlitlig lagring för programvaruutveckling och Sakernas Internet (IoT). Med Linux Station kan användaren direkt använda olika funktionsrika Linux®-appar och ha glädje av ett privat moln som kombinerar lagringsutrymme med IoT-program.

Linux Station

QTS-Linux-dubbelsystem för obegränsad potential

QNAP använder sig av avancerade virtualiseringstekniker för att sömlöst integrera Linux® med QTS så att du kan ha största möjliga glädje av ett stort utbud av program från både QTS App Center och Linux®. Det är bara att ansluta en HDMI-skärm till en QNAP-NAS för att få tillgång till ditt Linux®-skrivbord. Sedan kan du dra nytta av den populära Linux®-plattformen med öppen källkod för att obehindrat installera och utveckla fler appar. En QNAP-NAS är den perfekta inkörsporten för IoT-lösningar.

QTS-Linux-dubbelsystem för obegränsad potential

Smidig åtkomst till Linux

Linux Station gör det enkelt för dig att använda Linux® operativsystemtjänster. Du kan välja vilket Linux®-system du vill använda (t.ex. tilläggskomponenten Ubuntu, tilläggskomponenten Fedora eller tilläggskomponenten Debian*), och sedan ha stort nöje av en mängd olika program och funktionsrika Linux®-appar för att genomföra dina uppgifter och tillgodose dina behov. Om du är programvaruutvecklare kan du enkelt utveckla och skapa olika IoT-paket med hjälp av Linux® med öppen källkod för att ta till dig den nya IoT-tidsåldern och överträffa allas förväntningar.

*Linux Station stöder för närvarande endast Ubuntu. Fler system kommer att stödjas i framtiden.

Smidig åtkomst till Linux

Ett privat moln som kombinerar lagring med IoT-tillämpningar

Den framväxande världen med IoT erbjuder fantastiska möjligheter för såväl programvaruutvecklare som användare, och bevarar kontinuiteten över gränserna för enheter, tid och rymd.

En QNAP-NAS i kombination med Linux Station är helt enkelt det bästa fjärrcenter och datahanteringscenter som går att få. Du kan utveckla och installera IoT-paket vid behov med hjälp av Linux®, och centralt lagra datamängderna på en QNAP-NAS för att åtnjuta en säker och privat lagrings- och utvecklingslösning. QNAP:s Linux Station, som stöder ett omfattande urval av IoT-program genom sin potential för öppen källkodsutveckling, främjar en komplett IoT-upplevelse. Gör som vi och ta till dig en smart livsstil!

Ett privat moln som kombinerar lagring med IoT-tillämpningar

Använd Linux på en HDMI-skärm

Det är bara att ansluta ett tangentbord, en mus och en HDMI-skärm till en QNAP-NAS och använda Linux Station på samma sätt som du använder en vanlig Windows-dator. Du kan också aktivera en fjärrbaserad skrivbordsanslutning för att skicka skärmdata till en webbläsare.

Använd Linux på en HDMI-skärm

Starta din Linux Station

Följ dessa steg för att starta Linux Station

  1. Uppgradera din QNAP NAS till den inbyggda programvaran av version QTS 4.2.1 (eller senare).
  2. Besök QTS App Center och leta reda på Linux Station. Klicka på "Install" (installera).
  3. Öppna Linux Station och välj Linux-operativsystem att installera.

    OBS! Systemet kommer att ladda ned installationspaket från webbplatsen Linux Containers (https://linuxcontainers.org/).

  4. Efter att Linux-operativsystemet laddats ned klickar du på "Enable" (aktivera). Du kan sedan börja använda ditt nya operativsystem med en HDMI-skärm, ett USB-tangentbord och en mus.

    OBS! HD Station kommer att vara inaktiverat när Linux Station är aktiverat (och tvärtom).