Hoe werkt de reset-knop op mijn QNAP NAS?
Toepasselijke producten
- All QNAP NAS models
Overzicht
De reset-knop op uw QNAP NAS stelt u in staat om twee belangrijke acties uit te voeren: het resetten van het beheerder-wachtwoord en de netwerkinstellingen, of het herstellen van het apparaat naar de fabrieksinstellingen. De vereiste druk- en vasthoudtijden voor elke actie zijn afhankelijk van het hardwareplatform van uw NAS (x86 voor Intel/AMD-gebaseerde modellen, ARM voor ARM-gebaseerde modellen).
Details
De volgende tabel vat het gedrag van de reset-knop samen voor verschillende QNAP NAS-hardwareplatforms:
| Platform (CPU-type) | Reset wachtwoord & netwerkinstellingen (Druk & Houd Duur) | Herstel naar fabrieksinstellingen (Druk & Houd Duur) |
|---|---|---|
| x86 (Intel/AMD) | 3 seconden | 15 seconden |
| ARM (bijv. TS-831X) | 3 seconden | 10 seconden |
Opmerking:
- Door de reset-knop 3 seconden ingedrukt te houden, worden het beheerder-wachtwoord en de netwerkinstellingen naar de standaardwaarden teruggezet, maar dit heeft geen invloed op uw gegevens of andere systeeminstellingen.
- Door de reset-knop langer ingedrukt te houden ( 10 of 15 seconden, afhankelijk van het platform) wordt de NAS naar de fabrieksinstellingen hersteld. Deze actie wist alle systeeminstellingen en app-configuraties. Gebruikersgegevens en gedeelde bestanden blijven intact, maar u moet uw NAS opnieuw configureren na de reset.
Procedure
- Zoek de reset-knop op het achterpaneel van uw NAS. Het is meestal een kleine verzonken knop die een puntig voorwerp (zoals een paperclip) vereist om in te drukken.
- Om het beheerder-wachtwoord en de netwerkinstellingen te resetten:
- Druk en houd de reset-knop ingedrukt voor 3 seconden totdat u één pieptoon hoort.
- Om de fabrieksinstellingen te herstellen:
- Druk en houd de reset-knop ingedrukt voor de platform-specifieke duur zoals hierboven weergegeven ( 10 seconden voor ARM,15 seconden voor x86 ) totdat u twee pieptonen hoort.
Waarschuwing: Het herstellen van de fabrieksinstellingen wist alle systeemconfiguraties en app-instellingen. Uw gebruikersgegevens en gedeelde bestanden worden niet verwijderd, maar u moet uw NAS opnieuw configureren na de reset.
Verdere informatie
Voor verdere hulp kunt u andere gebruikers en QNAP-experts in de community vragen. Ga naar de QNAP Community