QNAP: WirelessAP Station

Language

WirelessAP Station

Använd din NAS som en trådlös basstation

Med hjälp av QNAP:s WirelessAP Station kan din TVS-x73 omvandlas till en behändig trådlös basstation. Det är bara att installera ett PCIe-kort för trådlöst nätverk och ladda ned WirelessAP-appen för att enheter ska kunna ansluta direkt till din NAS för smidig åtkomst till dess tjänster och internetanslutning.

WirelessAP Station

Fem viktiga fördelar

  • Trådlös nätverksåtkomstpunkt för NAS på x86-nivå

  • Anslut direkt till NAS-enheten via ett trådlöst nätverk

  • Skalbar entitetsåtkomstpunkt ‒ lägg till flera åtkomstpunkter med flera expansionskort

  • Konfigurera separata gränssnitt för trådlös anslutning (t.ex. för IoT, virtuella datorer och behållare) efter behov

  • Åtnjut optimering av nätverket med trafikväxling

Anslut direkt till NAS-enheten

Med hjälp av WirelessAP Station kan du åtnjuta tjänster för trådlöst nätverk som tillhandahålls av en QNAP-NAS på mobila enheter samt använda olika appar som Qfile, Qmusic och Qvideo.

Fysisk åtkomstpunkt för trådlöst nätverk som är skalbar

Traditionella routrar för trådlöst nätverk använder programvarubaserade (virtuella) åtkomstpunkter för att dela enskilda och identiska fysiska enheter men begränsas av bandbredden för ett nätverkskort, vilket gör att anslutningar ofta blir instabila. När du behöver använda det trådlösa nätverket samtidigt låter WirelessAP Station dig öka den bandbredd som finns tillgänglig genom att ytterligare fysiska nätverkskort kan installeras utan att de påverkar varandra. Till exempel kan du installera två kort för trådlöst nätverk i TVS-x73 och sedan konfigurera dem som 2,4 G- respektive 5 G-basstationer. NAS-enheten kommer då att samtidigt kunna tillhandahålla tjänster vid olika frekvensområden.

Konfigurera ett oberoende gränssnitt för säker trådlös anslutning efter egna önskemål

Förutom delade resurser kan du också tilldela enskilda nätverkskort till behållaren eller använda olika QNAP-tjänster efter behov genom integration med QNAP:s Network & Virtual Switch och åtnjuta ett separat gränssnitt för trådlös anslutning. Du kan även skapa ett litet privat nätverk. Exempel: Om du behöver konfigurera en privat IoT-miljö kan du göra så att nätverkstrafiken inte går genom några andra enheter så att ditt IoT-nätverk blir ett fullständigt oberoende nätverk med hög säkerhet och tillförlitlighet.

Åtnjut optimering av nätverket med trafikväxling

En högpresterande QNAP-NAS förser dig inte bara med utmärkta dataåtkomsttjänster men gör att du även kan åtnjuta smidig NAS-anslutning. Även om du är hemma och använder en mobil enhet för att ansluta till NAS-enheten behöver du ändå använda en routers funktion för trådlös anslutning för att kunna ansluta till NAS-enheten. Det betyder att kvaliteten på NAS-anslutningen påverkas när routern är upptagen. Den basstation som konfigurerats av WirelessAP Station gör det möjligt för din enhet att ansluta direkt till NAS-enheten så att du kan åtnjuta optimala hastigheter för åtkomst till din NAS.

Systemarkitektur

WirelessAP Station-tjänsten baseras på OpenWrt- och QTS LXC Container-teknik.

Jämförelser av lösningar

   QNAP:s Åtkomstpunkt/router   Åtkomstpunkt/router
WirelessAP Station i hemmet på kontor
Centralprocessor Bättre processorkraft än dubbelkärnig x86-processor MIPS 24K/74K 380‒600 MHz Dubbelkärnig ARM, MIPS 800 MHz‒1 GHz
RAM-minne Över 1 GB 32/64MB 128/256MB
Flashminne Lagringsutrymme på över 512 MB och direkt NAS-integration 8/16MB 128MB

Så här börjar du använda WirelessAP Station

Ladda ned WirelessAP Station-appen från QNAP App Center. Installationsguiden gör installationen och konfigurationen så okomplicerad som möjligt. Installera kortet för trådlöst nätverk, ladda ned WirelessAP Station och följ instruktionerna för att snabbt slutföra konfigurationsprocessen.

Installera kortet för trådlöst nätverk.

Efter att du installerat Container Station från App Center laddar du ned WirelessAP Station.

Efter slutförd konfiguration kommer dina enheter att kunna ansluta trådlöst till NAS-enheten.