QNAP: WirelessAP Station

Language

WirelessAP Station

Gebruik uw NAS als een draadloos basisstation

Met QNAP WirelessAP Station kan uw QNAP TVS-x73 NASgetransformeerd worden tot een handig draadloos basisstation. Installeer gewoon een compatibele PCIe draadloze netwerkkaart en download de WirelessAP app om apparaten rechtstreeks verbinding te laten maken met uw NAS voor eenvoudige toegang tot services en internet.

WirelessAP Station

Vijf grote voordelen

  • NAS - draadloze netwerktoegang op X86-niveau

  • Rechtstreekse verbinding met de NAS via een draadloos netwerk

  • Schaalbare Entity AP - voeg verschillende toegangspunten toe met meerdere uitbreidingskaarten

  • Zet indien nodig gescheiden draadloze verbindingsinterfaces op (zoals IoT/VM/Container)

  • Geniet van netwerk-optimalisatie met traffic-shunting

Rechtstreeks verbinden met de NAS

Met WirelessAP Station kunt u genieten van de draadloze netwerkservices aangeboden door QNAP NASop mobiele apparaten en gebruikmaken van diverse toepassingen zoals Qfile,Qmusic en Qvideo.

Schaalbaar fysiek draadloos toegangspunt

Traditionele draadloze netwerkrouters maken gebruik van softwarematige (virtuele) toegangspunten voor het delen van "enkelvoudige en identieke" fysieke apparaten, maar die zijn onderhevig aan de beperkte bandbreedte van een enkelvoudige netwerkkaart, waardoor het moeilijk is stabiele verbindingen te realiseren. Wanneer u het draadlozenetwerk tegelijkertijd wilt gebruiken, kunt u met WirelessAP Station de bandbreedte die feitelijk beschikbaar is verhogen door het toevoegen vanfysieke netwerkkaarten zonder dat deze elkaar beïnvloeden. Zo kunt u twee draadloze netwerkkaarten installeren in de TVS-x73en ze configureren als 2.4G en 5G basisstations respectievelijk, en daarna zal de NAS in staat zijn tegelijkertijd services aan te bieden inverschillende frequentiebereiken.

Vrij een onafhankelijke, beveiligde draadloze verbindingsinterface opzetten

Naast gedeelde bronnen kunt u ook individuele NIC's toewijzen aan een Container of verschillende QNAP-services gebruiken indien nodigdoor integratie met QNAP Netwerk & Virtuele Switch, en genieten van een gescheiden draadloze netwerkinterface. U kunt ook eenklein privé netwerk creëren. Bijvoorbeeld: als u een privé Internet-of-Things omgeving wilt opzetten, kunt u dit zodanig doen dat die nietdoor andere apparaten loopt, waardoor uw IoT-netwerk een uiterst beveiligd en betrouwbaar onafhankelijk netwerk wordt.

Geniet van netwerk-optimalisatie met traffic-shunting

De high-performance QNAP NAS biedt u niet alleen uitstekende services voor toegang tot data, maar ook kunt u genieten van vlotte NAS-connectiviteit. Zelfs als u thuis gebruikmaakt van een mobiel apparaat om verbinding te maken met de NAS, heeft u de draadloze functie van een router nodig om verbinding te maken met de NAS. Wanneer derhalve de router bezet is, zal de kwaliteit van de NAS-verbinding beïnvloed worden. Via hetbasisstation dat opgezet is met WirelessAP Station kan uw apparaat rechtstreeks verbinding maken met de NAS, zodat u kunt genieten van optimale toegangssnelheden tot uw NAS.

Systeemarchitectuur

De draadlozeAP Station service is gebaseerd op OpenWrt in combinatie met QTS LXC Containertechnologie.

Vergelijking van oplossingen

   QNAP Home  Professionele
WirelessAP Station AP/Router AP Router
CPU Betere processing-power dan dual-core x86 CPU MIPS 24K, 74K
380~600MHz
Dual Core ARM, MIPS
800M-1GHz
RAM Meer dan 1GB 32/64MB 128/256MB
Flash Meer dan 512MB opslagruimte, en rechtstreekse integratie met NAS 8/16MB 128MB

Hoe te realiseren

Download de WirelessAP Station app vanuit de QNAP App Center. Een setup-wizard is beschikbaar om de installatie en het instellen zo makkelijk mogelijk te maken. Installeer de draadloze netwerkkaart, download WirelessAP Station, en volg de instructies om de installatie snel te voltooien.

Installeer de draadloze netwerkkaart

Download WirelessAP Station na het installeren van Container Station vanuit de App Center.

Eenmaal geïnstalleerd, kunnen uw apparaten draadloos verbinding maken met de NAS.