IFTTT Agent

Skapa regler för din QNAP NAS på ditt eget sätt

IFTTT Agent använder den populära webbautomationstjänsten IFTTT (If This Then That) så att du kan ansluta din QNAP-NAS till sociala medietjänster som Gmail™, Facebook® och Twitter för att automatisera dagliga uppgifter på din QNAP NAS genom att skapa användardefinierade regler/uppgifter (som du kan skapa nära på obegränsat av) för att öka din produktivitet.

Följ oss på Facebook

Vad är IFTTT?

Med hjälp av IFTTT kan du koppla samman olika internetanslutna enheter/tjänster för att skapa enkla men kraftfulla arbetsflöden mellan appar. Exempel: Om nånting händer i Gmail™, gör då nånting på Facebook®. Dessa arbetsflöden kallas appletar av IFTTT. Varje webbtjänst som registrerats i IFTTT har en fördefinierad uppsättning utlösare och åtgärder. En applet kan skapas genom att kombinera utlösaren för en tjänst (t.ex. Gmail™) med åtgärden för en annan tjänst (t.ex. Facebook®).

Vilken typ av QNAP-NAS vill du ha?

En så smart QNAP-NAS som möjligt

Med IFTTT Agent kan du göra din QNAP-NAS smartare än någonsin tidigare genom att skapa olika appletar på IFTTT-webbplatsen. Om du till exempel ställer in en utlösare som ”Vilket nytt foto som helst (när Android-fototjänst används)” och åtgärden är ”Ladda ned URL till QNAP NAS (med hjälp av QNAP-tjänst)” laddas alla foton du tagit med din Android-enhet automatiskt ned till din QNAP NAS. Eller så kan du skapa en applet som ”Varje gång det utfärdas en avisering om systemfel på QNAP-NAS-enheten, skicka ett textmeddelande till min smartmobil*”.

*Stöds för närvarande endast i USA.

 • Att skapa en applet är enkelt:
  1. Registrera ett personligt konto på IFTTT-webbplatsen.
 • Att skapa en applet är enkelt:
  2. Anslut ditt IFTTT-konto och myQNAPcloud-konto med varandra.
 • Att skapa en applet är enkelt:
  3. Skapa olika appletar.
 • Att skapa en applet är enkelt:
  4. Börja använda en anpassad QNAP-IFTTT-tjänst.

En så flexibel QNAP-NAS som möjligt

Designa oräkneligt med NAS-appletar

Med hjälp av IFTTT Agent kan du ansluta ditt IFTTT-konto och NAS-enheten med varandra för att skapa ett nära på obegränsat antal med NAS-relaterade appletar på IFTTT-webbplatsen. Över 300 populära tjänster stöds av IFTTT-webbplatsen, däribland Facebook®, Gmail™, Twitter®, Skype™, Instagram®, Dropbox®, Google Drive™, Amazon® Cloud Drive, Microsoft® One Drive® och Box®. Du kan skapa många användbara appletar med dina favorittjänster, till exempel ”När du laddar upp foton till Facebook, ladda då ned dem till NAS-enheten” eller ”När en ny fil laddats upp till Dropbox®, säkerhetskopiera då filen till NAS-enheten” för att QNAP-NAS-enheten ska arkivera alla data från dina sociala nätverkskonton och molnkonton utan att du behöver göra nånting.

Den innovativaste QNAP-NAS-modellen

Obegränsat antal med kombinationer, ultimata underverk

Med IFTTT Agent kan du även kombinera andra enheter med varandra för att skapa nya NAS-appletar, vilket ger nya vägar för innovativare och intelligentare uppgifter på din NAS. Du kan använda röstkommandon på din NAS genom att ansluta den till Alexa för att kunna stänga av eller starta om din NAS eller försätta den i strömsparläge*, eller för att spela upp musik med hjälp av Music Station*. Du kan också använda QNAP:s Surveillance Station* ihop med IFTTT Agent för att skapa flera övervakningsscenarier (inklusive när du går hemifrån, om någon står vid dörren och om rörelse registreras) då Surveillance Station ska öppnas och automatiskt spara inspelade videor till NAS-enheten.

* Stöd för Music Station, Surveillance Station och NAS-strömkontroll applets kommer finnas med i nästa version.

Populär QNAP-applet

Hur IFTTT kommunicerar med QNAP NAS

IFTTT Agent understödjer kommunikationen mellan IFTTT (och därmed andra tjänster) och din QNAP NAS via myQNAPcloud. IFTTT Agent säkrar att NAS-relaterade triggers/åtgärder utförs och visar även loggar för dem. Diagrammet nedan visar arbetsförhållandet mellan IFTTT och NAS-enheten.

Den mest fascinerande funktionen i denna design är att ett IFTTT-konto kan länkas ihop med flera NAS-enheter (under samma QID). Det är dock viktigt att notera att en QID endast kan länkas till en NAS-användare åt gången. Dessutom kan en IFTTT-användare endast ansluta till en QID-användare åt gången (på grund av tekniska begränsningar i IFTTT).

En annan fördel är att om två separata IFTTT-användare använder samma QID-konto så kan de båda ansluta till samma NAS-lista under detta QID.

Ett annan scenario: två olika IFTTT-användare (användare A och B) kan länka till samma NAS-enhet med olika QID. Detta kan göras om NAS-enheten är registrerad av QID-användare A som delar NAS-enheten med QID-användare B.

Arkitekturdiagram för IFTTT Agent

Hämta IFTTT Agent nu
Hämta IFTTT Agent nu