IFTTT Agent

Creëer uw QNAP NAS-regels op uw eigen manier

De IFTTT Agent maakt gebruik van de populaire webautomatisering-service IFTTT (If This Then That), waardoor u naar believen uw QNAP NAS kunt verbinden met apps als Gmail™, Facebook® en Twitter om dagelijkse taken op de QNAP NAS te automatiseren, waardoor u de mogelijkheid krijgt om vrijwel onbeperkte door gebruikers gedefinieerde regels/taken te creëren en uw productiviteit te verhogen.

Volg ons op Facebook

Wat is IFTTT?

Met IFTTT kunt u diverse via het internet verbonden apparaten/services aan elkaar linken om simpele maar krachtige werkstromen tussen apps te creëren. Bijvoorbeeld: als iets gebeurt in Gmail™, doe dan iets in Facebook®. Deze werkstromen worden applets genoemd door IFTTT. Elke webservice geregistreerd met IFTTT heeft een vooraf gedefinieerde verzameling triggers en acties. Een applet kan gecreëerd worden door de trigger van een service (zoals Gmail™) te combineren met de actie van een andere service (zoals Facebook®).

Welke QNAP NAS wilt u hebben?

De slimste QNAP NAS

Met IFTTT Agent kunt u uw QNAP NAS slimmer maken dan ooit door verschillende applets te creëren op de IFTTT-website. Bijvoorbeeld, als u een trigger instelt als "Elke nieuwe foto (via de Android foto-service)“ en de actie als "Download de URL naar QNAP NAS (via de QNAP-service)," dan zullen alle door uw Android-apparaat genomen foto's automatisch gedownload worden naar uw QNAP NAS. Of u kunt een applet creëren zoals "Wanneer een melding van een systeemfout zich voordoet op QNAP NAS, verstuur dan een bericht naar mijn telefoon* met een passende boodschap.”

* Momenteel alleen ondersteund in de Verenigde Staten.

 • Het creëren van een applet is simpel:
  1. Registreer een persoonlijk account op de IFTTT-website.
 • Het creëren van een applet is simpel:
  2. Koppel uw IFTTT-account en myQNAPcloud-account.
 • Het creëren van een applet is simpel:
  3. Creëer diverse applets.
 • Het creëren van een applet is simpel:
  4. Begin met het gebruik van een aangepaste QNAP IFTTT-service.

De meest flexibele QNAP NAS

Ontwerp talloze NAS-applets

Met IFTTT Agent kunt u uw IFTTT-account en NAS aan elkaar koppelen om een bijna onbeperkt aantal NAS-gerelateerde applets te creëren op de IFTTT-website. Meer dan 300 populaire services worden ondersteund door de IFTTT-website, waaronder Facebook®, Gmail™, Twitter®, Skype™, Instagram®, Dropbox®, Google Drive™, Amazon® Cloud Drive, Microsoft® One Drive® en Box®. U kunt diverse nuttige applets creëren met uw favoriete services, zoals "wanneer u foto's upload naar Facebook, download die dan naar de NAS" of "wanneer een nieuw bestand geüpload wordt naar Dropbox®, back die dan up naar de NAS" zodat QNAP NAS al uw sociale netwerken en cloud-data zal archiveren zonder enige moeite.

De meest innovatieve QNAP NAS

Onbeperkte combinaties, ultieme wonderen

Met IFTTT Agent kunt u ook andere apparaten combineren voor het creëren van nieuwe NAS-applets die een nieuwe manier bieden voor meer innovatieve en intelligente taken op uw NAS. U kunt spraakopdrachten gebruiken op uw NAS door die te verbinden met Alexa om uw NAS af te sluiten, te herstarten of in de slaapmodus over te laten gaan*, of om muziek af te spelen via Music Station*. U kunt ook gebruik maken van QNAP Surveillance Station* met IFTTT Agent om meerdere surveillance scenario's te maken (zoals wanneer u het huis verlaat, als er iemand aan de deur staat, als er beweging wordt gedetecteerd) en Surveillance Station te openen en automatisch opgenomen video's op te slaan naar de NAS.

* Music Station, Surveillance Station en NAS voeding applets zullen in de volgende versie ondersteund worden

Populaire QNAP Applet

Hoe IFTTT communiceert met QNAP NAS

De IFTTT Agent vergemakkelijkt de communicatie tussen IFTTT (en dus andere services) en uw QNAP NAS via myQNAPcloud. De IFTTT Agent zorgt voor de uitvoering van NAS-gerelateerde triggers/acties en toont ook hun logs. Onderstaande afbeelding toont de werkrelatie tussen IFTTT en de NAS.

Het meest fascinerende kenmerk van dit ontwerp is dat een IFTTT-account gekoppeld kan worden aan meerdere NAS-eenheden (onder dezelfde QID). Het is echter belangrijk op te merken dat een QID maar aan één NAS-gebruiker tegelijk gekoppeld kan worden. Ook kan een IFTTT-gebruiker slechts met één QID-gebruiker tegelijk verbonden worden (als gevolg van technische beperkingen van IFTTT).

Een ander voordeel is dat als er twee afzonderlijke IFTTT-gebruikers zijn die gebruik maken van hetzelfde QID-account, zij beiden verbinding kunnen maken met dezelfde NAS-lijst onder deze QID.

In een ander geval kunnen twee verschillende IFTTT-gebruikers (gebruiker A en gebruiker B) verbinding maken met dezelfde NAS via verschillende QID's. Dit geval kan optreden als de NAS geregistreerd is door QID-gebruiker A, die de NAS deelt met QID-gebruiker B.

Architectuurdiagram van IFTTT Agent

Gebruik IFTTT Agent nu
Gebruik IFTTT Agent nu