QNAP Systems, Inc. - Network Attached Storage (NAS)

Language

Support

Hur du använder myQNAPcloud (QID) för att fjärrhantera en NAS

 

 

Översikt

Genom att använda mobilappar och myQNAPcloud (QID) behöver du bara logga in till myQNAPcloud (QID) en gång innan du importerar dina enheter till listan. Genom att använda ett QID säkerställs också att dina inloggningsuppgifter alltid är aktuella även om NAS-information skulle ändras.

Genom att ändra inställningen för ”myQNAPcloud” > ”Access Control” (Åtkomstkontroll) till ”Private” (privat) eller ”Customized” (anpassad) stärks säkerheten för NAS-enheten (obehöriga användare kommer inte att kunna hitta dina enheter med hjälp av myQNAPcloud), men du måste logga in med ditt QID för att få korrekta uppgifter.

För mer information om myQNAPcloud går du till:
https://www.qnap.com/i/sv/tutorial/con_show.php?op=showone&cid=81

 

Logga in med ett QID för att importera flera NAS-enheter samtidigt (i vårt exempel använder vi Qmanager)

  1. Gå till ”Add NAS” (lägg till NAS) och välj ”Sign in QID” (logga in med QID).
  2. Logga in med ditt myQNAPcloud-konto (QID-konto).
  3. Efter att du loggat in visas alla dina myQNAPcloud-NAS-enheter (QID-NAS-enheter) i listan. Ikonen ” ” betyder ”My Devices” (mina enheter) i myQNAPcloud (QID); ””betyder ”Friend’s Device” (väns enhet) i myQNAPcloud (QID). Här visas också myQNAPcloud-konto (QID-konto) och enhetsnamn. Tryck på ” ” för att synkronisera enheterna i listan.
  4. Välj en enhet att logga in till. Till skillnad från den ursprungliga anslutningsregeln krävs för NAS-enheter som importerats med QID ett användarnamn och lösenord för förstagångsanslutning.
  5. Gå till ”Settings” (inställningar) för att hantera ditt QID. Du kan välja ”Sign in QID” (logga in med QID; samma som i steg 1) eller “Sign out” (logga ut).
  6. När du loggar ut kan du välja att ”Delete” (ta bort) eller ”Keep” (behålla) QID-information.

    Om du väljer ”Delete” (ta bort) tas NAS-listan bort ihop med den information som importerats med QID. Om du väljer ”Keep” (behåll) behålls anslutningsinformationen (förutom QID-informationen).

Logga in med ditt QID efter att du ändrat inställningen för ”Access Control” (åtkomstkontroll) för att ansluta till en NAS (i vårt exempel använder vi Qmanager).

  1. När du ändrat inställningarna i ”myQNAPcloud” > ”Access Control” (Åtkomstkontroll) till ”Private” (privat) eller ”Customized” (anpassad) måste du logga in till QID för att få nödvändiga uppgifter för användning av myQNAPcloud-tjänster.
    • ”Private” (privat): Endast den person som registrerade myQNAPcloud-enheten kan få tillgång till den.
    • ”Customized” (anpassad): Välj vem som ska få tillgång till den här enheten.
    • ”Public” (offentlig; standardinställning): Vem som helst kan få tillgång till den här enheten.
  2. Du kommer inte att kunna ansluta om du använder ett myQNAPcloud-enhetsnamn för att logga in till en NAS från en mobilapp.
  3. Efter att du loggat in med ditt QID behåller systemet NAS-informationen. Dessutom importeras alla dina enheter till listan med mobilappar.
Lanseringsdatum: 2016-05-03
Var detta till hjälp?
Tack för din feedback.
Tack för din feedback. Om du har några frågor kontaktar du oss på support@qnap.com
Användare som tyckte detta var användbart 26% procent.