QNAP Systems, Inc. - Network Attached Storage (NAS)

Language

Support

Varför är det tidigare använda lagringsutrymmet fortfarande otillgängligt även efter att en delad katalog har raderats?

När en delad katalog raderas tar systemet bara bort sökvägen till den delade katalogen. Data behålls om inte användaren väljer att radera dem. Det här är till för att förhindra oavsiktlig radering av kritiska filer.

Det förklarar varför du kan återfinna filer från raderade delade kataloger som fortfarande finns på NAS:en när tjänster som snapshot eller när NAS används med kommandoradsgränssnitt.

För att helt och hållet ta bort en delad katalog och dess innehåll, utför följande steg:

  1. Logga in på QTS som administratör.
  2. Gå till ”Kontrollpanel” > “Privilegium” > ”Delade kataloger”.
  3. Klicka på “Skapa” och välj sedan “Delad katalog”.
    Skärmen “Skapa en delad katalog” visas.
  4. Specificera katalogens namn.
  5. Under Sökväg, välj “Ange sökväg manuellt” och markera sedan den raderade delade katalogen.
  6. Klicka på “Skapa”.
    Den delade katalogen läggs till.
  7. Från listan över Delade kataloger, välj den nyligen skapade katalogen och klicka sedan på “Ta bort”.
    Ett bekräftelsemeddelande visas.
  8. Markera “Radera även data” och klicka sedan på “Ja”.

    Den delade katalogen och dess innehåll raderas från NAS:en.
Lanseringsdatum: 2017-07-20
Var detta till hjälp?
Tack för din feedback.
Tack för din feedback. Om du har några frågor kontaktar du oss på support@qnap.com