Kan jag återställa min säkerhetskopiering av systeminställningar till en annan NAS?
Tillämpliga produkter
QNAP NAS-serier
Detaljer
Nej. Vi rekommenderar endast att återställa säkerhetskopian av systeminställningarna till samma NAS.
En säkerhetskopia av systeminställningarna innehåller konfigurationsinformation som är specifik för den ursprungliga NAS:en, såsom nätverksinställningar, Lagring layout och hårdvaruspecifika bindningar. Att återställa denna säkerhetskopia till en annan NAS stöds inte och kan orsaka konfigurationskonflikter eller oväntat beteende.
Rekommendation
Om du ställer in en ny eller ersättande NAS och vill överföra dina data och inställningar, använd istället en av QNAP:s stödda migrationsmetoder:
- Direkt systemmigrering: Flytta dina befintliga enheter direkt till en kompatibel ny NAS-modell för att bevara data, inställningar och appar.
- Säkerhetskopiera data, sedan ominitiera: Säkerhetskopiera dina data, ominitiera dina enheter i den nya NAS:en och kopiera sedan tillbaka data. Observera att inställningar och appar inte behålls med denna metod.
- Hybrid Backup Sync: Ställ in den nya NAS:en separat och använd Hybrid Backup Sync (HBS) för att kopiera data från den gamla NAS:en till den nya NAS:en.
Vidare läsning
För ytterligare hjälp kan du fråga andra användare och QNAP-experter i vår community. Gå till QNAP Community