Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)

Language

Support

Jak wyłączyć konto „admin”?

Konto administratora w systemie QTS domyślnie nosi nazwę „admin”. Używanie domyślnej i łatwej do odgadnięcia nazwy użytkownika w przypadku najważniejszego konta systemowego nie jest dobrym rozwiązaniem z punktu widzenia bezpieczeństwa, ponieważ ułatwia hakerom przejęcie kontroli nad systemem — wystarczy, że odgadną hasło. Aby zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia takiej sytuacji, zdecydowanie zalecamy utworzenie drugiego konta administratora systemu, a następnie wyłączenie domyślnego konta „admin”. Możesz to zrobić, wykonując poniższe czynności:

Uwaga: Nie należy wyłączać konta „admin” w przypadku korzystania z serwera Turbo NAS za pomocą usługi SSH lub Telnet. Ponadto opcja wyłączenia tego konta jest dostępna tylko w systemie QTS 4.1.2 i nowszych.

1. Tworzenie nowego konta administratora

  1. Zaloguj się w systemie QTS na koncie „admin”.
  2. Przejdź do pozycji „Panel sterowania” > „Użytkownicy”.
  3. Utwórz nowego użytkownika (w tym przykładzie: „Ben”) i przypisz go do grupy administratorów.

2. Wyłączanie konta „admin”

  1. Zaloguj się w systemie QTS jako nowo utworzony użytkownik.
  2. Przejdź do pozycji „Panel sterowania” > „Użytkownicy” i edytuj profil konta „admin”.
  3. Zaznacz opcję „Wyłącz to konto” i kliknij przycisk „OK”.

Uwaga: Tylko lokalni użytkownicy serwera NAS mogą wyłączać konta.

Data wydania: 2014-12-22
Czy te informacje okazały się pomocne?
Dziękujemy za przekazanie opinii.
Dziękujemy za przekazanie opinii. Jeśli masz pytania, napisz na adres support@qnap.com
65% ludzi uważa, że to pomaga.