Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)

Language

Support

Podczas używania Widnows, jeżeli pozostawisz folder zespołu i usuniesz pliki używając kombinacji “Shift+Delete”, najpierw zostaną usunięte pliki w folderze zespołu, a następnie folder zespołu zostanie opuszczony. Pliki w folderach innych członków także zostaną usunięte. Czy jest na to jakiś sposób?

Ma zastosowanie do następujących modeli:

Odpowiedź:

W systemie Windows używanie kombinacji “Shift+Delete” wpływa na integralność plików w folderze zespołu, ponieważ Windows najpierw wyśle do Qsync polecenie usunięcia, a Qsync otrzyma polecenie usunięcia folderu zespołu. Podczas usuwania plików/folderów używając Qsync, zalecamy korzystanie tylko z przycisku “Delete”, gdyż umożliwi to pozostawienie folderów zespołu i przeniesie pliki do kosza. Dla integralności danych “Delete” jest sposobem na ochronę twoich danych w NAS.

Data wydania: 2015-09-01
Czy te informacje okazały się pomocne?
Dziękujemy za przekazanie opinii.
Dziękujemy za przekazanie opinii. Jeśli masz pytania, napisz na adres support@qnap.com