Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)

Language

Support

Jak zachować pliki i przywrócić domyślne ścieżki folderów współdzielonych po przywróceniu ustawień fabrycznych serwera QNAP NAS

Ma zastosowanie do następujących modeli:

Odpowiedź:

1. Wybierz przycisk Przywróć ustawienia fabryczne, aby zresetować serwer QNAP NAS do ustawień domyślnych, ale zachować wszystkie pliki (dane na dyskach twardych NIE zostaną usunięte).

Uwaga: Wybranie przycisku Inicjuj system spowoduje usunięcie danych.

2. Wybierz przycisk Rozpocznij.

3. Po przywróceniu domyślnych ustawień fabrycznych wybierz przycisk Przejdź do Zarządzania NAS, a następnie powróć do strony logowania w systemie QTS.

4. Wybierz Panel sterowania > Ustawienia ogólne, usuń zaznaczenie pola wyboru Wyłącz i ukryj funkcje multimediów, a następnie wybierz przycisk Zastosuj, aby zapisać ustawienia.

Uwagi: Ta opcja zostanie włączona po przywróceniu ustawień domyślnych. Jeżeli chcesz używać funkcji multimediów, wyłącz ją — w przeciwnym razie wszystkie foldery multimediów zostaną ukryte.

5. Wybierz Panel sterowania > Ustawienia uprawnień > Przywróć domyślne udostępniane foldery.

6. Po zmianie tego ustawienia będą wyświetlane poniżej wszystkie domyślne foldery współdzielone.

7. W przypadku ręcznie utworzonych folderów współdzielonych wybierz Utwórz > Folder udostępniony.

8. Wprowadź Nazwę folderu, a następnie wybierz Wprowadź ścieżkę ręcznie. Wybierz ścieżkę folderu, z którą chcesz połączyć, a następnie wybierz Utwórz.

9. Ręcznie utworzony folder współdzielony zostanie wyświetlony poniżej.

10. Po otwarciu File Station wszystkie odzyskane foldery współdzielone będą wyświetlane na lewym pasku.

Data wydania: 2015-10-16
Czy te informacje okazały się pomocne?
Dziękujemy za przekazanie opinii.
Dziękujemy za przekazanie opinii. Jeśli masz pytania, napisz na adres support@qnap.com
30% ludzi uważa, że to pomaga.