QNAP Systems, Inc. - netwerk opslag (NAS)

Language

Support

Waarom is de eerder gebruikte opslagruimte zelfs niet beschikbaar nadat ik een gedeelde map heb verwijderd?

Als u een gedeelde map verwijdert, verwijdert het systeem alleen het pad naar de gedeelde map. De gegevens blijven behouden tenzij de gebruiker ervoor kiest om ze te verwijderen. Zo wordt voorkomen dat belangrijke bestanden per ongeluk worden verwijderd.

Dit verklaart waarom u mogelijk ontdekt dat bestanden die uit gedeelde mappen werden verwijderd nog steeds op de NAS aanwezig zijn als u bijvoorbeeld een momentopname maakt of de NAS opent via de opdrachtregelinterface.

Voer de volgende stappen uit om een gedeelde map en diens inhoud volledig te verwijderen:

  1. Meld u bij de QTS aan als beheerder;
  2. Ga naar 'Configuratiescherm' > “Machtigingen” > 'Gedeelde mappen';
  3. Klik op “Maken” en selecteer vervolgens “Gedeelde map”.
    Het scherm “Een gedeelde map maken” wordt weergegeven;
  4. Geef de mapnaam op;
  5. Selecteer onder 'Pad' de optie “Pad handmatig invoeren” en selecteer daarna de verwijderde gedeelde map;
  6. Klik op “Maken”.
    De gedeelde map wordt toegevoegd;
  7. Selecteer de nieuwe map in de lijst 'Gedeelde mappen' en klik vervolgens op “Verwijderen”.
    Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven;
  8. Selecteer “Gegevens ook verwijderen” en klik op “Ja”.

    De gedeelde map en diens inhoud worden van de NAS verwijderd.
Uitgavedatum: 2017-07-20
Was dit nuttig?
Bedankt voor uw feedback.
Bedankt voor uw feedback. Neem contact op met support@qnap.com als u vragen hebt.
29% van de mensen vond dit nuttig